Blog

Zwolle IT City wordt Regio Zwolle IT Platform

  • Nieuws
  • 3 minuten (526 woorden)

Groei & toenemende coördinerende rol vragen andere positionering

Regio Zwolle IT Platform is de nieuwe naam van de stichting opgezet door IT ondernemers (voorheen Zwolle IT City). Naast de sterke groei van het aantal aangesloten IT bedrijven, is ook de sterk verbindende functie tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid gebleken. De naam Regio Zwolle IT Platform doet meer recht aan het grotere gebied en de coördinerende functie die de stichting heeft. Het doel blijft hetzelfde, IT ondernemers, onderwijs en overheid laten samenwerken om de regio Zwolle in Nederland leidend te laten zijn op het gebied van IT.

In de afgelopen twee jaar is de stichting snel gegroeid door de inzet van de aangesloten IT ondernemers, de onmisbare commitment van onderwijsinstellingen zoals Windesheim en Deltion én betrokken stakeholders. Het gemeenschappelijke doel om belangeloos de IT sector in de regio Zwolle te laten floreren is daarbij de verbindende factor.

Wat doet Regio Zwolle IT Platform?

Het platform brengt IT bedrijven, ondernemers, onderwijs en overheid bij elkaar. Zo kijken wij samen met de onderwijsinstellingen Windesheim en Deltion College hoe wij studenten van deze top IT opleidingen kunnen behouden voor de regio. Daarnaast is de Human Capital agenda een belangrijk aandachtspunt. Hoe zorgen we er samen voor dat IT professionals elders in het land gemotiveerd worden om in de regio Zwolle te komen werken en wonen? Daarnaast hoe wij gezamenlijk IT professionals duurzaam van baan kunnen laten wisselen, zij zich kunnen blijven ontwikkelen én kunnen bijdragen aan het success van de aangesloten IT bedrijven. Vacatures bij de deelnemende bedrijven worden actief en gezamenlijk op één platform geplaatst tezamen met online marketing campagnes om onze IT regio te promoten.

Deelnemende IT bedrijven worden bij elkaar gebracht voor kennisuitwisseling en om te kijken waar ze elkaar kunnen versterken. Tevens worden er (online) events georganiseerd om nieuwe technologie te bespreken, innovatieve oplossingen uit de regio te delen én IT studenten en IT bedrijven met elkaar in verbinding te brengen.

Nieuwe uitdagingen door Covid-19

De uitbraak van Covid-19 heeft een nieuwe dimensie gegeven aan de rol van het IT platform. De behoefte aan IT oplossingen is sterk toegenomen. Daarnaast verschilt de impact bij de aangesloten IT bedrijven op bijvoorbeeld het gebied van werkgelegenheid. Regio Zwolle IT Platform praat voor de aangesloten IT bedrijven actief met lokale overheden en overheidsinstanties om alle kansen te benutten en proactief bij te dragen aan het succes van de IT bedrijven in de regio.

Over Regio Zwolle IT Platform

Regio Zwolle IT Platform is in 2019 ontstaan vanuit betrokken en vooruitstrevende IT ondernemers uit de regio Zwolle. Een online platform dat een podium biedt aan IT organisaties uit de regio om hun innovatie, technische ontwikkelingen en bedrijf te profileren. De stichting kent nu ruim 40 aangesloten IT bedrijven en onderwijsinstellingen. Een belangrijk fundament in de totstandkoming, is de de ambitie om een betere en duurzamere match tussen IT professionals en IT bedrijven in de regio te realiseren. Op de website regiozwolleitplatform.nl zijn alle IT vacatures van aangesloten partners te vinden.

Neem voor meer informatie contact op met Arnout Schutte, voorzitter van de stichting Regio Zwolle IT Platform op 06 160 70 932 of mail naar info@regiozwolleitplatform.nl


Winnovation Event van Windesheim 14 januari
14jan

Winnovation Event van Windesheim 14 januari

  • Nieuws

Gisteren hadden Marc Kleinhaarhuis en Wouter Wevers van Regio Zwolle IT Platform de eer om te jureren bij het online #Winnovation event...

Deelname voor founding partner Nedfinity vanzelfsprekend
01okt

Deelname voor founding partner Nedfinity vanzelfsprekend

Nedfinity Digital Agency is één van de Founding Partners van Regio Zwolle IT Platform. Directeur en eigenaar Renzo Koning was direct...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Mede mogelijk gemaakt door