Online lesmateriaal

Digital District Zwolle heeft in samenwerking met de vijf deelnemende scholen divers onderwijsmateriaal ontwikkeld. Al het materiaal is te gebruiken om studenten en medewerkers van de deelnemende bedrijven wegwijs te maken in de wereld van de E-commerce. Het lesmateriaal is gratis te downloaden via onderstaande linkjes.


E-commerce basics (vmbo)
Deze module is speciaal ontwikkeld voor het vmbo om meer te weten te komen over e-commerce. Zo leren de leerlingen onder andere hoe je een webwinkel kunt beginnen.


ICT in E-commerce (mbo)
Tijdens deze modules leert de student alles wat hij nodig hebt om zelf een website op te zetten. De modules zijn zo opgebouwd dat de student zonder voorkennis kan beginnen aan module één en met de kennis uit de voorgaande module door kan naar de volgende.


Customer Journey (mbo)
In deze module leert de student wat een customer journey is en hoe je een mapping kunt maken. Het maken van een customer journey is een van de belangrijkste stappen in de e-commerce. Je wilt namelijk exact weten waar jouw klanten zitten en hoe zij producten bij je bestellen.


E-commerce in de logistiek (mbo)
De modules over e-commerce in de logistiek zijn onderverdeeld in drie categorieën: Webshop, fulfilment en marketing. Na het volgen van deze modules weet de student meer over de werking van een webshop, hoe de logistieke stromen van een webshop lopen en hoe je een product goed online kunt verkopen.


Online marketing (mbo)
In deze module ga je in verschillende thema’s het online marketingproces bij langs. Online marketing (ook wel digital marketing of internetmarketing genoemd) is een verzamelnaam voor alle technieken die ingezet worden om online een bedrijf, product of dienst onder de aandacht te brengen. Het doel hiervan is het aantrekken van (nieuwe) potentiële bezoekers, die vervolgens helpen de bedrijfsdoelen te bereiken, meestal het kopen van een product of dienst.


Ondernemen (mbo)

Bij ondernemen komt meer kijken dan een goed idee, een mooi product, een goede dienst of een vaardigheid waarmee je geld kan verdienen. ​Ondernemendheid vergt ook een bepaalde levenshouding en karaktereigenschappen.


Projectmanagement (mbo)

Er is tegenwoordig bijna geen onderneming meer te vinden die niet (een vorm van) Projectmatig Werken toepast (PMW). Of je nu in de horeca, bouw, marketing of het onderwijs terechtkomt, in alle sectoren en branches komt kennis over Projectmatig Werken goed van pas. Ook in de e-commerce wordt veel (bijna alleen maar) projectmatig gewerkt.


Digital Design (mbo)

E-commerce heeft een grote invloed op de wereld van digital design. In deze module ontdek je in zes stappen de belangrijke onderwerpen die je moet weten om je als digital designer te ontwikkelen en een rol te spelen in deze groeiende bedrijfstak.


E-commerce basics 1  en 2 (hbo)
In deze module leert de student de basisbegrippen van E-commerce. Na afloop weet de student wat E-commerce inhoudt, hoe de customer journey werkt en kan hij cijfers en trends identificeren.


Schermafbeelding_2023-02-21_om_17.15.51.png

Mede mogelijk gemaakt door