Blog

Het belang van een goede samenwerking in de regio

  • Partners
  • 4 minuten (765 woorden)

Het belang van een goede samenwerking in de regio; “alleen ga je sneller, samen kom je verder!”


2018 - heden: het grote tekort aan goed opgeleide IT’ers begint nu voor veel IT-organisatie langzaam voelbaar te worden. Het belemmert veel bedrijven in hun groei, gaat ten koste van de gewenste servicegraad en een aantal bedrijven wordt hierdoor zelfs bedreigd in continuïteit.

Veel (IT) organisaties zijn bereid om dit op te lossen door diep in de buidel te tasten. Personeelsbemiddelingsbureaus (headhunters) schieten als paddenstoelen uit de grond en behoren inmiddels tot een van de meest florerende bedrijfstakken. 

Marc Kleinhaarhuis, vice voorzitter van het Regio Zwolle IT Platform en mede-eigenaar Microsign Business Software: “Begin 2019: Voor de zoveelste keer word ik gebeld deze week. Nu een gespecialiseerd bedrijf in IT personeelsbemiddeling uit Amsterdam. Ze hebben een absolute topper voor ons in de “aanbieding”.

Een hele slimme en ervaren softwareontwikkelaar. Woont op loopafstand van Microsign, mist de uitdagingen bij zijn huidige werkgever en wil graag in Zwolle blijven werken vanwege het ontbreken van een rijbewijs… 

Er gaat van alles door mijn hoofd, waarom laat een software ontwikkelaar uit Zwolle zich bemiddelen door een bedrijf uit Amsterdam en waarom solliciteert hij niet zelf, heeft hij wel enig idee dat een bemiddelaar met één telefoontje meer dan 10 duizend euro aan hem probeert te verdienen en hoe bezwaard moet iemand van 26 zich wel niet voelen als je weet dat je nieuwe werkgever dit voor je betaald heeft. 

Stel, de nood is zo hoog dat wij dit zouden doen, dan kan zijn vorige werkgever een paar dagen later een gelijkluidend telefoontje van hetzelfde bureau verwachten; “wij hebben een absolute topper in de “aanbieding”, een hele slimme en ervaren software ontwikkelaar welke bij zijn huidige werkgever onvoldoende uitdaging heeft...”  En zo houden wij met zijn allen een carrousel gaande waar, met uitzondering van het bemiddelingsbureau, uiteindelijk niemand beter van wordt”.

Samenwerking als oplossing

De oplossing; als IT branche samenwerken op het gebied van personeelswerving, meer zelfbewust zijn, zorgen dat wij als sector meer zichtbaar zijn. Tevens de samenwerking zoeken met andere partijen, laten zien wat de Regio Zwolle nog meer te bieden heeft op het gebied van sport, recreatie en cultuur.

Een mooie omgeving om te wonen én te werken! Waarom zou je als werkzoekende in de IT je laten bemiddelen of naar het westen verhuizen terwijl er in de regio tientallen uitdagende vacatures binnen handbereik zijn. Om de gezamenlijke uitdaging om te zetten in kansen is begin 2019 door 8 Zwolse IT bedrijven het Regio Zwolle IT Platform opgericht. 

Met meer dan 50 actuele vacatures op ons platform een nieuwe mijlpaal

Inmiddels is ons platform uitgegroeid met ruim 70 partners en bijna 1.000 volgers waaronder bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Is het Regio Zwolle IT Platform mede initiator van vele initiatieven om IT kennis te delen en geïnteresseerden op te leiden, zitten wij bij de Human Capital Agenda aan tafel en organiseren wij maandelijks een IT-Café, dé plek voor IT-ondernemers en studenten om elkaar te ontmoeten en te inspireren.

En als nieuwe mijlpaal, op onze site staan meer dan 50 actuele vacatures, bijbanen en stages. Zoek je een baan in de IT en in de regio, dan is www.regiozwolleitplatform.nl de startplek! 

Het succes van ons platform geeft mij energie om deze de komende jaren nog verder uit te bouwen. Sluit je als IT-ondernemer aan, want dan heb je toegang tot kennis, onze vacaturebank, het onderwijs, een groot netwerk en de overheid.

Een speciale boodschap voor studenten en starters op de arbeidsmarkt

“Dan wil ik mij als laatste richten tot studenten en starters op de arbeidsmarkt; stap niet in de eerste de beste gondel die voor je klaarligt. Als student moet je niet kiezen voor een organisatie die je op de meest brutale manier probeert binnen te halen, maar maak je eigen keuze, waar kun jij je de komende jaren het beste ontwikkelen.

Ik heb het zelf ervaren en heb destijds gekozen voor degene die mij direct een vaste baan en een goed salaris aanbood. Achteraf bezien niet heel slim.

Een verkeerde keuze hierin kan je zo op achterstand zetten of er zelfs voor zorgen dat je de IT helemaal de rug toekeert. Het gaat om jouw toekomst, oriënteer je goed op wat voor jou de beste keuze is en neem hier de tijd voor, dit kun je niet in de handen van iemand anders neerleggen die soms hele andere belangen dan jou heeft.”

Voor meer informatie over het Regio Zwolle IT Platform of over onze vacatures, stages of bijbanen; https://www.regiozwolleitplatform.nl/vacatures

Marc Kleinhaarhuis Microsign


Internationale studenten helpen Scania IT met duurzaamheidsstudie
19okt

Internationale studenten helpen Scania IT met duurzaamheidsstudie

De afgelopen twee maanden verwelkomde Scania IT twee Chinese studenten van de MBA-opleiding van Nyenrode Business University. Yue Yuan...

7 vragen om te stellen aan medewerkers
09dec

7 vragen om te stellen aan medewerkers

Talentmanagement, duurzame inzetbaarheid en het binden en boeien van medewerkers zijn allemaal belangrijke onderwerpen op dit moment. Er...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Mede mogelijk gemaakt door