Blog

Samenwerking Regio Zwolle IT Platform en Hbo-ICT Studievereniging Peer2Peer een feit

  • Partners
  • 2 minuten (392 woorden)

Dé IT regio van Nederland

Regio Zwolle IT Platform en S.V. Peer2Peer gaan een samenwerking aan om IT-talent van de HBO-ICT opleiding en IT-bedrijven in de regio Zwolle optimaal samen te brengen. Dit gebeurt vanuit de gezamenlijke ambitie om de regio Zwolle dé IT regio van Nederland te maken.

De doelstellingen van S.V. Peer2Peer en RZITP liggen in elkaars verlengde; het vergroten van de zichtbaarheid van de IT in de regio en het samenbrengen van alles wat met IT te maken heeft. De regio Zwolle heeft alles in zich om uit te groeien tot een van de belangrijkste IT regio’s van Nederland. De IT is in de regio alom aanwezig; zo bevinden er zich in onze regio vooraanstaande ICT onderwijsinstellingen en is de IT sector een belangrijke werkgever in de regio. Een samenwerking tussen S.V. Peer2Peer en RZITP is een logische vervolgstap om de krachten te bundelen. Deze samenwerking bestaat uit het elkaar en de regio promoten, een gezamenlijke vacaturebank en het organiseren van activiteiten en snuffelstages.

Voor alle bij RZITP aangesloten organisaties betekent dit dat binnen afzienbare tijd alle vacatures, afstudeeropdrachten en tijdelijke (parttime)opdrachten geplaatst op het platform van RZITP worden doorgeplaatst naar het platform van S.V. Peer2Peer en bij een grote groep HBO-ICT studenten onder ogen komt. Hiermee ontsluiten wij een voor onze sector toekomstige belangrijke doelgroep.

Zowel S.V. Peer2Peer als Regio Zwolle IT Platform kijken zeer uit naar deze samenwerking. Om deze samenwerking tot een succes te maken, nodigen wij al onze partners uit om voor studenten interessante vacatures en stages op het platform van RZITP te plaatsen.

S.V. Peer2Peer is een jonge en bloeiende studievereniging, ontstaan vanuit Windesheim, die het beste van studeren en ontspanning samenbrengt. S.V. Peer2Peer heeft als doel HBO-ICT studenten te ondersteunen met de onderwijsstof, maar ook te zorgen voor extra uitdaging. Peer2Peer brengt studenten in contact met het toekomstige werkveld, maar biedt ook plek voor ontspanning.

Regio Zwolle IT Platform is een uniek samenwerkingsverband tussen inmiddels 50 IT-organisaties uit de regio Zwolle. Eén van de belangrijkste activiteiten van Regio Zwolle IT Platform is een online platform dat IT-professionals op de hoogte houdt van de mogelijkheden die IT’ers uit de regio Zwolle biedt; een heerlijke plek om te wonen en te werken, een heerlijke plek om te leven!


Winnovation Event van Windesheim 14 januari
14jan

Winnovation Event van Windesheim 14 januari

  • Nieuws

Gisteren hadden Marc Kleinhaarhuis en Wouter Wevers van Regio Zwolle IT Platform de eer om te jureren bij het online #Winnovation event...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Mede mogelijk gemaakt door