Blog

#allemaaldigitaal

  • Nieuws
  • 2 minuten (480 woorden)

Wij zijn #allemaaldigitaal, een gezamenlijk initiatief van publieke en private partijen om laptops in te zamelen zodat zo veel mogelijk Nederlanders digitaal mee kunnen doen. In deze tijd van Corona-maatregelen zijn we namelijk meer dan ooit aangewezen op digitale technologie om te leren, werken en contact te hebben met anderen. Maar duizenden kinderen en kwetsbare groepen hebben niet de middelen om digitaal mee te kunnen doen.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders wél digitaal mee kunnen doen zamelen wij laptops in op landelijk niveau vanuit de noemer #allemaaldigiaal. #allemaaldigitaal is een gezamenlijk initiatief van de ICT-sector, maatschappelijke organisaties en de overheid. Dankzij de samenwerking met velen organisaties, publiek en privaat, hebben wij al duizenden laptops ingezameld en onder onze doelgroepen verdeeld zodat ook zij digitaal mee kunnen doen. We zijn er echter nog lang niet: nog steeds is de vraag groter dan het aanbod en daarom zijn wij op zoek naar extra laptops of andere devices.

Ten eerste zijn wij daarom dankbaar dat wij onze vraag op het samenwerkingsplatform Zwolle IT City mogen verspreiden. Ten tweede hopen wij dat jullie ons verder kunnen helpen in onze missie om zoveel mogelijk Nederlands digitaal mee te laten doen. Heb je binnen jouw organisatie dus nog een aantal ongebruikte laptops of devices? Schroom dan niet en neem contact met ons op via het formulier op onze website!

Jullie hoeven je geen zorgen te maken over het opschonen, gebruiksklaar maken en het transport van de laptops en devices. Dankzij ons samenwerkingsverband met velen organisaties zal dit namelijk allemaal geregeld worden. Nadat het formulier wordt ingevuld wordt er gecheckt op een paar criteria: de laptop moet werkend en compleet zijn en data moet kunnen worden gewiped. Als donateur krijg je ook daadwerkelijk een certificaat van een erkend bedrijf dat de dada daadwerkelijk gewiped. Vervolgens worden de laptops naar een refurbisher gestuurd die contact met je op zal nemen om een precies beeld te krijgen van wat hij precies binnen krijgt. Daarna worden ze via een lopende band proces helemaal gebruiksklaar gemaakt. De opgehaalde laptops worden tenslotte door organisaties als Humanitas of de Linda Foundation gebracht naar de mensen die deze het meeste nodig hebben, bijvoorbeeld mensen in verpleeghuizen of mensen met een laag inkomen. De laptops en devices worden kaal aangeleverd, dus zonder officepakket. Scholen en verpleeghuizen hebben namelijk vaak al een officepakket en zo niet, dan wordt dit aangeschaft door een van de organisaties die de laptops verspreiden.

Zoals je leest is dit proces simpel en veilig: twijfel dus niet en doneer die overgebleven laptops en devices! Voor verdere vragen kunnen jullie terecht op de website www.allemaal-digitaal.nl of kunnen jullie Daen Blom (dblom@disgover.nl) een berichtje sturen.

Wij van allemaal-digitaal willen jullie in ieder geval alvast bedanken en hopen ons initiatief jullie aanspoort om ongebruikte en oude laptops en devices een tweede leven te geven.


WSP Regio Zwolle is er voor iedere werkgever
28sep

WSP Regio Zwolle is er voor iedere werkgever

Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen, met getalenteerd én gemotiveerd personeel? Streeft u naar een divers personeelsbestand?...

ITPH Academy sluit aan bij Zwolle IT City
22jun

ITPH Academy sluit aan bij Zwolle IT City

Sinds 2015 is de ITPH Academy actief vanuit Zwolle. Als onderdeel van het IT Performance House, gevestigd in het ENGIE gebouw aan de...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Mede mogelijk gemaakt door