Actueel

Deltion College versterkt connectie met IT-werkveld

Deltion College versterkt connectie met IT-werkveld

Zwolle: dé IT-hoofdstad van Nederland. Dat is onze ambitie. Maar hoe word je dat? Niet alleen met een aantrekkelijk woon- en werkklimaat. Hier heb je ook topopleidingen voor nodig, die naadloos aansluiten bij de markt. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat, naast Hogeschool Windesheim, nu ook het Deltion College zich bij ons initiatief aangesloten heeft.

Een directe lijn met de praktijk

Het Deltion College biedt een brede keuze aan kwalitatieve ICT-opleidingen; van software developer, security expert, tot applicatie- en mediaontwikkelaar (niveau 4). Met Zwolle IT City als partner, creëert de Zwolse MBO-instelling een directe connectie met het regionale IT-bedrijfsleven. “Een goede lijn met de praktijk is heel belangrijk”, vertelt Gert Wagenvoort opleidingsmanager IT van het Deltion College. “Er zijn veel initiatieven in de regio, maar Zwolle IT City is het eerste collectief van IT-bedrijven.”

Een goede voorbereiding

De samenwerking levert het Deltion College niet alleen geschikte stages en werkplekken, maar ook rechtstreekse feedback uit het werkveld, op. “Deze samenwerking biedt ons een check op ons curriculum en maakt het mogelijk om in te spelen op regionale trends. Als we zien dat bepaalde ICT-componenten veel terugkomen, dan kunnen we ons curriculum daarop aanpassen”, aldus Jurrian Bijsterbosch. Een groot voordeel voor de ICT-studenten. Zij weten zeker dat ze na hun afstuderen goed voorbereid zijn op hun (eerste) baan.

 

Ook partner worden?

Dat kan! Zwolle IT City is een inclusief concept voor alle IT-organisaties en educatieve instellingen in Zwolle en omstreken. Meld je aan.

Interview & blog: Lotte ten Berge

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Mede mogelijk gemaakt door