Blog

Internationale studenten helpen Scania IT met duurzaamheidsstudie

  • Partners
  • 1 minuut (281 woorden)

De afgelopen twee maanden verwelkomde Scania IT twee Chinese studenten van de MBA-opleiding van Nyenrode Business University. Yue Yuan en Hailati Yeerduosi schreven hun masterscriptie over duurzaamheid bij Scania IT.

De twee studenten, binnen het bedrijf inmiddels beter bekend als Kiko en Eddie, onderzochten specifiek hoe de CO2-uitstoot bij Scania IT teruggebracht kan worden. Hun masterscriptie werd positief beoordeeld, waardoor ze hun internationale studie onlangs konden afronden.

Gastles leidt tot samenwerking

In mei van dit jaar gaf Wim Mos, HR-manager bij Scania IT, een gastles op Nyenrode Business University. Zijn verhaal over Scania motiveerde Eddie en Kiko om contact met hem op te nemen. Het resulteerde in de korte, intense samenwerking, waar beide studenten zeer positief op terugkijken.

“We hebben diverse medewerkers van Scania IT geïnterviewd en ze waren allemaal zeer open en behulpzaam. Ook als we ’s avonds laat mailden, deden ze hun best om ons verder te helpen,” vertelt Kiko.

Al met al een positieve ervaring dus voor het tweetal. “En ik zou andere studenten zeker aanraden om te kijken naar de mogelijkheden bij Scania. Duurzaamheid is een heel belangrijk onderwerp in de transportwereld, dus voor andere studenten liggen er alleen op dit onderwerp al tal van kansen binnen de verschillende Scania-bedrijven,” aldus Eddie.

Concrete adviezen voor verdere CO2-reductie

Met het rapport dat Kiko en Eddie schreven, kreeg Scania IT duidelijke adviezen om verdere CO2-reductie te realiseren. Wim Mos: “De berekeningen van Kiko en Eddie leverden enkele verrassende CO2-bronnen op, die relatief eenvoudig teruggedrongen kunnen worden.

Zo gaan we kijken hoe we anders om kunnen gaan met gebruikte hardware en onderzoeken we de overige aanbevelingen. Al met al een waardevolle samenwerking dus!”


Het belang van een goede samenwerking in de regio
07mrt

Het belang van een goede samenwerking in de regio

Het belang van een goede samenwerking in de regio; “alleen ga je sneller, samen kom je verder!” 2018 - heden: het grote tekort aan goed...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Mede mogelijk gemaakt door