Blog

Eerste IT café

  • Nieuws
  • 2 minuten (314 woorden)

Wat is voor een IT student de belangrijkste reden om bij een IT bedrijf te gaan werken? 

Het eerste IT café is een feit! Op donderdag 30 september kwamen IT professionals, IT docenten en IT studenten bij elkaar tijdens het IT Café. Het doel van het café is om elkaar te inspireren, te verbinden en te ontmoeten. Met bijna 50 gasten zijn we met elkaar in gesprek gegaan over wat een IT student bindt en boeit. De studievereniging Peer2Peer heeft een flinke inhoudelijk bijdrage geleverd aan het café en vond het leuk om met diverse partijen aan een event te werken.

IT Cafe 30 september 2021 paneldiscussie

De studievereniging Peer2Peer heeft een poll uitgezet onder haar leden. Wat zijn belangrijke onderwerpen die studenten bij een organisatie zoeken: 
1.    Aansprekende cultuur/ gevoel bij bedrijf
2.    Interessante werkzaamheden
3.    Ruimte voor extra/ aanvullende studie
4.    Doorgroeimogelijkheden

Bovenstaande begrippen zal iedere student weer anders uitleggen maar ik was verbaasd hoe de studenten opzoek gaan naar de cultuur binnen een bedrijf en hoe goed zij zich hierin verdiepen. 

  • Zij bekijken LinkedIn profielen van medewerkers en proberen in contact te komen. Dit betekent dat de studenten veel verder kijken dan jouw website. Bovendien kan een organisatie een student inzetten als ambassadeur om makkelijker benaderbaar te zijn voor andere studenten.
  • Studenten bekijken de klanten van een organisatie en de projecten. Is de organisatie innoverend? Hebben zij maatschappelijke impact?

Ten slotte vinden studenten het jammer dat zij moeilijk een bijbaan kunnen vinden in de IT. Voor IT organisaties een unieke kans om al eerder in contact te komen met IT studenten!  Hierbij de oproep om zoveel mogelijk flexibele bijbanen te plaatsen (8-16uur per week) voor IT studenten op onze website! 

Wil je meer weten over de discussie met de studenten die plaatsvond of ben je op zoek naar een bijbaan? Kom naar het eerstvolgende IT café op donderdag 28 oktober waarbij het onderwerp 'Low Code' is.

IT Cafe 30 september 2021


Een goede start als beginnend professional
12okt

Een goede start als beginnend professional

Recent een opleiding afgerond en klaar voor je eerste echte baan? Als beginnende professional kan het een zoektocht zijn naar welke baan...

De lerende docent
07okt

De lerende docent

Het onderwijs verandert voortdurend. De didactische werkvormen die we kiezen, de technieken en methodes die we in het curriculum...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Mede mogelijk gemaakt door